Citiramo jednog uglednog profesora sa seminara o energetskoj efikasnosti:

„Ljudi, vi ovde svi pričate o energetskoj efikasnosti, a niko ne priča o zdravlju. Ukoliko ste izolovali vaš stambeni prostor, a niste ugradili sistem za provetravanje, napravili ste sebi savremenu grobnicu. Ako se ne vrši redovno provetravanje, dolazi do povećanja vlage, što značajno doprinosi razvoju bakterija i gljivica. Ovo značajno doprinosi razvoju respiratornih tegoba i pogoršanja zdravstvenog stanja kod hroničnih bolesnika već nakon prve godine stanovanja. Bolje je da se ništa ne radi po pitanju energetske efikasnosti, nego da se stvari odrade na ovakav način. Energetska efikasnost je važna, ali je zdravlje mnogo važnije!“

Ovo su parafrazirane reči profesora sa beogradskog građevinskog fakulteta izrečene na konferenciji posvećenoj energetskoj efikasnosti održanoj u Beogradu pre par godina.

Nas u firmi Green Mile Team, ovo izlaganje je nateralo da se duboko zamislimo, da pokušamo da iznađemo rešenje i danas Vam, sa ogromnim zadovoljstvom, predstavljamo najnapredniji sistem za decentralizovano provetravanje u svojoj klasi nemačke kompanije GetAir.

Prosečan čovek u zatvorenom prostoru provodi oko 90% svog vremena. Za sve to vreme udiše ustajao vazduh pun nečistoća i patogena. Zahvaljujući GetAir sistemima za provetravanje Vaš stambeni prostor će uvek biti ispunjen svežim vazduhom kao da ste napolju. Još bolje, vazduh je svež, ali zahvaljujući ugrađenim filterima oslobođen je prašine, smoga, čađi, polena! Alergične osobe najbolje znaju kakav je ovo benefit. U potpunosti se gubi potreba za otvaranjem prozora, što doprinosi bezbednosti male dece u porodicama koje žive u soliterima, a dosadni insekti više ne mogu da nađu put do naših domova. Povrh svega, GetAir sistemi provetravanja su dizajnirani na takav način da i pored efikasnog režima provetravanja zadržavaju do 91% toplote stambenog prostora u grejnoj sezoni. U radu su nečujni, zvučno su izolovani tako da je eventualna spoljašnja buka potpuno eliminisana, automatizovani su i po potrebi upravljivi putem aplikacije sa mobilnog telefona.

Pored primene u domaćinstvima, GetAir decentralizovani sistemi provetravanja u doba pandemije se sve više traže u poslovnim zgradama, bolnicama, staračkim domovima, hotelima, … Naime, svaka prostorija je na taj način u smislu provetravanja nezavisna od ostalih i ne postoji rizik da se, ukoliko je neko zaražen, virus raširi dalje po objektu.

Sve dodatne informacije možete potražiti na linku www.greenmileteam.com/getair (https://www.getair.eu/sr/). Takođe nam se možete direktno obratiti putem mejl adrese office@greenmileteam.com, ili pozivom na sledeće brojeve telefona 069/14 08 148 ili 062/684 941.

Vaš pouzdan partner,

GreenMileTeam.